Всеангстремівська міжпредметна колаборація MetaAngstrem 2022/23 виходить на фінішну пряму.
Наразі команди оформлюють звіти та сайти з результатами досліджень і готуються до онлайн-презентацій перед шановним журі Ангстрем.

Підсумки цих досліджень ми почнемо публікувати найближчими тижнями.
Коротко нагадаємо, що MetaAngstrem – своєрідна форма позакласної роботи.
Діти та вчителі створюють навчальні колаборації та організують дослідницьку роботу. Наші учні мають реальну можливість навчитися працювати в команді з однолітками та дорослими професіоналами. Дуже важливо, що це справжня велика колективна робота.
Кожна команда робить сайт, де публікуються результати групових досліджень.
Цього навчального року у проектній роботі беруть участь майже 200 учнів, з яких сформовано 12 груп.
Ангстремери досліджують теми, що поєднують біологію, фізику, історію та географію, та свої дослідження ілюструють ЗD-моделями, створеними в Onshape, a PTC technology.
За літні місяці 2022 року вчителями Ліцею було розроблено навчальний курс 3D-моделювання в Onshape. Матеріал підібрано та організовано так, щоб діти 12-14 років змогли освоїти основні навички за 10 уроків.
Деякі з моделей наших дітей були представлені на саміті перших осіб Onshape наприкінці лютого. Засновник і головний ідеолог Onshape Jon Hirschtick був у щирому захваті від того, як діти використовують непросту інженерну програму та досягають вражаючих результатів.
Більшість учасників проектів зараз перебуває в Україні, де не припиняються повітряні тривоги, тривалі відключення світла, зв’язку, води, опалення по 6-10 годин на день. Вчителі-організатори проектів використовують будь-яку можливість для роботи з дітьми – враховують розклад відключень світла та інтернету, часто працюють ночами.
Цього року проектна робота виявилася серйозною психологічною віддушиною майже для двох сотень наших учнів. Діти, які перебувають в Україні, можуть переключити свою увагу на цікаву «живу» роботу; а діти, які зараз у Європі, підтримують свої соціальні зв’язки та відчувають свою потрібність.
Отже головна цінність MetaAngstrem полягає в тому, що наші учні реалізують свої творчі здібності, опановують основи сучасних технологій та повноцінно спілкуються з однолітками навіть в умовах жорстокої війни та гуманітарних поневірянь, що спіткали нашу країну.